ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові журналістів "Першого Західного" вигнали з перукарні та заборонили знімати

18.05.2020, 13:00
Фото – скриншот з відео Першого Західного
Фото – скриншот з відео Першого Західного

У Львові журналістів телеканалу “Перший Західний” вигнали з перукарні та заборонили знімати, повідомляє Zaxid.net

Інцидент стався 13 травня в салоні-перукарні “Гламур” на пл. Соборній. 

Журналістка телеканалу Ксенія Павлишин та оператор Юрій Кісь хотіли відзняти матеріал про послаблення карантинних обмежень у місті та відновлення роботи салонів краси та перукарень.

На відео, яке зняли журналісти, зафіксовано, як знімальна група зайшла в приміщення перукарні та попросила дозволу на знімання. Проте їм відмовили: почали з криками та грубістю виганяти з приміщення. Працівники закладу вимагали від журналістів піти геть. Один із працівників перукарні висловлювався нецензурно.

Знімальна група залишила приміщення та викликала на місце події поліцію. Журналісти написали заяву про перешкоджання професійній діяльності.

14 травня за фактом перешкоджання журналістській діяльності розпочато розслідування – правова кваліфікація ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України.

Як розповів Zaxid.net медіаюрист та ведучий програми на “Першому Західному” Ярослав Жукровський, агресивну реакцію працівників, ймовірно, спричинило те, що в закладі були порушені карантинні обмеження.

“На нашу думку, така реакція була спричинена тим, що в приміщенні перебувало понад 10 людей, не всі працівники були в масках та рукавичках, як це має бути з огляду на карантинні обмеження. Це все зафіксовано на нашому відео. Також знято перебування знімальної групи та розмова, яка відбувалась у приміщенні. Усі відеоматеріали разом із повідомленням про вчинення злочину ми передали правоохоронцям. Тому що якщо будь-хто перешкоджає журналістам вести їхню професійну діяльність, то він має за це відповідати”, – зазначив Ярослав Жукровський.

Liked the article?
Help us be even more cool!