ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку журналістці "Волинь24" розбили вікно

15.08.2017, 12:00
Розбите вікно. Фото - Фейсбук Людмили Яворської

У Луцьку журналістці інтернет-видання “Волинь24” Людмилі Яворській розбили вікно в оселі, де вона мешкає з сім'єю. Інцидент стався 14 серпня. Про це вона повідомила  у своєму Facebook і підтвердила представниці ІМІ у Волинській області.

Як розповіла ІМІ Людмила Яворська, кидав камінням у вікно хлопчик, якому не більше 6 років. Його підмовили дорослі хлопці на велосипеді.

Зі слів журналістки, жінки на дворі бачили хлопців на велосипедах.

В той час, коли розбили вікно на кухні, вдома була журналістка, її чоловік Костянтин Яворський, який є теж журналістом та дочка.

Водночас журналістка не відповіла представниці ІМІ, з чим пов’язує напад.

Нагадаємо, це вже не перший інцидент із журналістами “Волинь24”. Цього літа головний редактор “Волинь24” Юрій Ричук вже отримував смс-погрози  і по телефону.

скриншот з Фейсбуку
Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний, коментуючи цей випадок, зазначив, що заява пишеться не конкретно “на якусь особу”, а з приводу факту правопорушення. Тому це не може бути перешкодою для звернення до правоохоронців та захисту своїх прав. “Якщо журналістка пов'язує цей випадок зі своєю професійною діяльністю, або хоче відновити справедливість - авжеж звертатися для того, щоб визначити, хто підговорив на це, плюс відшкодування збитків з батьків хлопчика. Якщо не бачить цьому сенсу - хай не пише, якщо не хоче в це ув'язувати хлопчика та розбірки з приводу відшкодування”, - зазначив медіа-юрист.

Як повідомляв ІМІ, у червні цього року головному редактору “Волинь24” Юрію Ричуку погрожувала власниця “Луцьккондитер” після відмови зняти з сайту матеріали про “Луцьккондитер”. Через погрози редактор звертався до поліції.

1 серпня головний редактор інтернет-видання “Волинь24” Юрій Ричук отримав телефонний дзвінок з погрозами після допису про голову правління Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” Олександра Товстенюка. Чоловік, який дзвонив, не представився, але натякнув, щоб Ричук “не писав про інвалідний візок”.

Редактор пов’язує телефонний дзвінок із нещодавнім постом у Facebook. Увечері 30 липня за водіння в нетверезому вигляді патрульні затримали Олександра Товстенюка.

Юрій Ричук написав заяву у поліцію.

Луцька поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством) за фактом телефонних погроз головному редактору інтернет-видання “Волинь24” Юрію Ричуку, яке сталося 1 серпня.

Liked the article?
Help us be even more cool!