ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку молодики вимагали від журналістки видалити зроблені фото

10.08.2017, 17:53
Фото - "ВолиньPost"

10 серпня біля Луцького міськрайонного суду невідомі молодики хамили журналістам, що стояли біля будівлі суду. А один з них вимагав видалити знімки з фотоапарату у журналістки “ВолиньPost” Наталії Хвесик. Про це Хвесик повідомила представниці ІМІ у Волинській області.

Журналісти чекали на початок судового засідання у справі, де фігурує голова громадського формування “Варта порядку” Володимир Тиводар.

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила, що викрила організовану групу, яка прикриваючись одним з громадських формувань Волині “Варта порядку”, здійснювала несанкціоноване прослуховування та знімання інформації.

Як пише “ВолиньPost”, ще з 9 ранку під стіни суду прийшли журналісти та приїхала поліція. Ближче до обіду почали підходити й люди, які підтримують Олександр Тиводара.

Журналістка “ВолиньPost” Наталія Хвесик у коментарі для ІМІ розповіла, що деякі люди під стінами суду ставляться до медійників по-хамськи, і в неї вимагав один чоловік видалили знімки з її фотоапарату. Молодики поводили себе агресивно, називали журналістів “журналюгами”. За її словами, один чоловік сказав, що в неї гарний і дорогий фотоапарат, а в ломбарді за нього дадуть непогані гроші.

Наталія Хвесик зазначила, що коли вона йшла вулицею Лесі Українки за нею слідом пішли четверо невідомих чоловіків. Тоді вона прямувала до редакції “ВолиньPost”. Один з них підбіг до неї і почав знімати її на відеокамеру в телефоні. Він запитав, чому вона його фотографувала.

“Я йому пояснила, що я журналістка і виконую свої професійні обов'язки. Йому показала своє журналістське посвідчення. А ще спитала, хто він. Тоді він перестав мене знімати і телефон заховав. Після цього каже: “Давайте я покажу посвідчення, кого я представляю і ви видалите фотографії, які у вас є”, - розповіла журналістка.

Чоловік додав, що представляє одне з громадських формувань. Зі слів журналістки, фото збереглись, де є цей чоловік.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний так прокоментував цей випадок: “Такого роду поведінка осіб, що не бажали потрапляти “в кадр” є досить поширеною. Проте варто зазначити, що агресивна чи пов'язана з вимогою викрадення чи пошкодження особистого майна вимога видалення особистих фотознімків несе в собі суспільну небезпеку, що часто переростає у скоєння відповідних правопорушень і немає нічого спільного з можливим процесуальним захистом своїх прав щодо права на фотозйомку та свого зображення”, - зазначив юрист.
Liked the article?
Help us be even more cool!