ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Лісабоні невідомі розмалювали російським символом погруддя Шевченка

Фото – Pavlo Sadokha, Lizaa Yarovaa / фейсбук
Фото – Pavlo Sadokha, Lizaa Yarovaa / фейсбук

У Лісабоні (Португалія) невідомі розмалювали погруддя Тараса Шевченка літерами Z. Про це повідомив у фейсбуці голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, пише Укрінформ.

“Так виглядає, що рашисти вирішили завдати масштабного удару по нашим і історичним духовним цінностям”, – написав він.

За словами Садохи, акт вандалізму стався напередодні Нового року. Проте завдяки родині українців з провінції Алгарве погруддя оперативно відчистили від фарби.

Раніше в столиці Північної Македонії невідомі зафарбували червоною фарбою табличну позначку з назвою парку “Україна”, який розташований в општині Чаїр міста Скоп'є.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2022 року у Відні невідомі повністю замалювали великим літерами Z червоного кольору український стенд “Авангардна історія України”. Також цей символ нанесли й на синьо-жовту “українську” стіну позаду пам’ятника воїнам Червоної армії на площі Шварценбергплатц.

У Німеччині суд оштрафував 62-річного водія на 4 тис. євро за символ Z на задньому склі його автомобіля. Представник суду зазначив, що літера Z є символом російської війни й означає гасло “За перемогу”. Це було повсюдно відомо широкому загалу через широке висвітлення в ЗМІ від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!