ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали чоловіка за розвішування радянської символіки на території школи

У Дарницькому районі Києва 23-річний місцевий житель розвісив близько 20 прапорців та іншої радянської символіки на паркані школи. Правоохоронні відкрили кримінальне провадження, чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі, повідомила пресслужба поліції Києва.

Про випадок поліцейські дізналися, коли під час моніторингу соцмереж. Приїхавши на місце, правоохоронці встановили свідків та учасників події, і з’ясували, що підлітки збирали радянські прапорці, які раніше залишили невідомі. 

Як зазначили в поліції, їхні співробітники швидко встановили підозрюваного, який поширював заборонену символіку. Раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство.

 
Фото - поліція Києва

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про подію за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. 

Як повідомляв ІМІ, у червні 2024 року Харківська обласна прокуратура оголосила підозру у виготовленні та поширенні комуністичної символіки й пропаганді комуністичного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України) 52-річному харків'янину. Зокрема, підозрюваний поширював матеріали з комуністичною символікою у вигляді герба СРСР та портретів Леніна і Сталіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!