ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура: У Харкові чоловік поширював комуністичну символіку в інтернеті

Харківська обласна прокуратура оголосила підозру у виготовленні та поширенні комуністичної символіки й пропаганді комуністичного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України) 52-річному харків'янину, повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловік публікував в інтернеті матеріали з прославленням комуністичного режиму. Робив він це переважно в забороненій в Україні соціальній мережі “Вконтакте”.

Зокрема, підозрюваний поширював матеріали з комуністичною символікою у вигляді герба СРСР та портретів Леніна і Сталіна.

Експертиза підтвердила, що його публікації містили зображення, використання яких заборонено Законом України “Про засудження комуністичного та нацистського режимів в Україні та заборону їхньої символіки”.

Підозрюваний у поширенні комуністичної символіки харків'янин та співробітник прокуратури. Фото – пресслужба Харківської обласної прокуратури

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року Київський районний суд Одеси визнав місцевого жителя винним у поширенні та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму і засудив до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 1 ст. 436-1 КК України).  

Також у квітні в Харкові правоохоронці заочно повідомили про підозру 41-річному чоловіку, який поширював у Facebook заборонену комуністичну символіку.

У лютому 2024 року двом клірикам УПЦ МП на Закарпатті співробітники СБУ повідомили про підозру в поширенні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму.

Liked the article?
Help us be even more cool!