ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві запрацював польовий офіс Міжнародного кримінального суду

Фото – Офіс ГПУ
Фото – Офіс ГПУ

У Києві розпочав роботу польовий офіс Міжнародного кримінального суду. Про це під час брифінгу 14 вересня повідомили Генеральний прокурор України Андрій Костін та прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, йдеться на сайті Офісу ГПУ. 

За словами Костіна, робота офісу допоможе посилити взаємодію між Україною та Міжнародним кримінальним судом. 

“Підвищить ефективність та оперативність реагування на злочини, які росія продовжує щодня вчиняти проти України та українців”, – зазначив він.

Карім Хан наголосив на тому,  що закон має бути на передовій і слова не бути порожніми.

“Я думаю, що те, що ми бачимо в питаннях партнерства Міжнародного кримінального суду з Україною, розбудови партнерства з громадянським суспільством, з іншими державами-членами ООН, державними та недержавними учасниками МКС, – це не просто іскра. Це світанок нового часу, в якому ми повинні проявити, і ми проявляємо, витримку та наполегливість, аби наші слова не були порожніми словами. Їх відчувають постраждалі як в Україні, де я маю честь зараз бути, в так і в усьому світі”, – сказав він.

Цей польовий офіс Міжнародного кримінального суду в Україні є найбільшим представництвом МКС (ICC) за межами Гааги.

Як зазначає пресслужба Офісу ГПУ, наразі в Україні зареєстровано понад 104 тисячі воєнних злочинів, їхня кількість збільшується щоденно.

Як повідомляв ІМІ, у липні генпрокурор Андрій Костін повідомив, що координаційна група (Core Group) розглядає варіант створення так званого інтернаціоналізованого трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України, а також створення трибуналу на підставі резолюції Генеральної Асамблеї ООН.

17 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду виписала ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!