ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві викрили проросійського пропагандиста, який закликав розстрілювати українців

24.05.2022, 12:50
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Києві СБУ викрила проросійського пропагандиста, який через соцмережі та месенджери закликав ув'язнювати та розстрілювати українських полонених.

Про це повідомило Управління СБУ в Києві та Київській області.

За даними слідства, чоловік створив мережу антиукраїнських інформаційних ресурсів, загальна аудиторія яких становила понад 150 тисяч користувачів. Акаунти в соціальних мережах та телеграм-каналах адміністрував мешканець столиці – колишній військовий.

Створені мережі пропагандист використовував для виправдовування збройної агресії рф проти України. Зокрема, публікував матеріали про планування обстрілів залізничних об’єктів.

Крім того, правоохоронці виявили в мобільних пристроях зловмисника листування з колишніми військовослужбовцями рф, які нині проживають на території тимчасово окупованого Криму. 

“Тут зрадник висловлював підтримку російським окупантам, закликав до знищення будь-якої країни ядерною зброєю, висадки ворожого десанту в столиці нашої держави, називав українців та американців штучними націями. Також з початку збройної агресії рф зловмисник розповідав про рух транспорту в столиці, закликав ув'язнювати та розстрілювати українських полонених”, – повідомляє СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання в Печерському районі столиці працівники СБУ вилучили комп'ютерну та мобільну техніку, за допомогою якої здійснювалось адміністрування ресурсів.

Фігуранту оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!