ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві викрили блогерів, які опублікували відео російського обстрілу міста 2 січня

Служба безпеки України встановила особи чотирьох киян, які незаконно поширювали в соцмережах інформацію про наслідки масованої ракетно-дронової атаки РФ 2 січня на Київ. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними спецслужби, блогери зранку 2 січня зняли ворожі “прильоти” по місту та розмістили відповідні медіафайли в соцмережах.

Ці відео миттєво почали поширювати численні російські пропагандистські пабліки та інформаційні ресурси спецслужб РФ, зокрема телеграм-канал підозрюваного в державній зраді Анатолія Шарія.

СБУ зазначає, що отриману інформацію окупанти та їхні поплічники могли використовувати для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву.

Спецслужба за місцями фактичного проживання блогерів виявила мобільні телефони, які вони використовували для фіксації та поширення забороненого контенту.

Зараз тривають комплексні перевірки, за результатами яких розв'язуватиметься питання щодо притягнення винних до відповідальності.

СБУ наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали щодо діяльності Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів.

Публікація таких медіафайлів розцінюється як коригування ворожого вогню, за що передбачено покарання до 12 років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, суд Одеси покарав помічника чергового з ППО, який виклав в Instagram фото "шахедів".

Liked the article?
Help us be even more cool!