ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві викрили блогера, який привласнив 340 тис. грн донатів для ЗСУ

23.02.2023, 13:25
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

У Києві викрили блогера, який заволодів 340 тис. грн донатів для Збройних сил України. Про це повідомляють Київська міська прокуратура та поліція Києва.

Правоохоронці повідомили мешканцю столиці про підозру за фактом шахрайського заволодіння коштами, зібраними для потреб ЗСУ (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 24-річний підозрюваний скоїв 33 злочинні епізоди шахрайських дій. Підозрюваний розміщував власні відео розважального характеру, а також вів прямі трансляції на різних каналах та інтернет-платформах, за що глядачі сплачували кошти.

Він, маючи особистий акаунт для ведення прямих ефірів на популярному сайті, створеному для збору коштів для ЗСУ, дізнався про вразливість програмного забезпечення цього сайту та вирішив скористатися цим у власних інтересах. 

“Отримавши несанкціонований доступ до віртуального гаманця сайту, чоловік почав систематично виводити кошти, зібрані громадянами з усього світу на потреби української армії, на власний рахунок. У такий спосіб зловмисник заволодів 340 тисячами гривень донатів”, – повідомляє прокуратура.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили носії інформації, “які підтверджують протиправну діяльність”, і грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Розв'язується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Liked the article?
Help us be even more cool!