ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві внаслідок російських обстрілів пошкоджені Будинок кіно та офіс NV

Будинок кіно. Фото – фейсбук Національна спілка кінематографістів України
Будинок кіно. Фото – фейсбук Національна спілка кінематографістів України

У Києві внаслідок російських масованих обстрілів 2 січня зазнали пошкоджень офісна будівля NV та Будинок кіно.

Про пошкодження офісу NV сказав в ефірі Радіо NV ведучий Сергій Фурса. Цю інформацію підтвердив “Детектору медіа” головний редактор Радіо NV Олексій Тарасов, який цими днями перебуває у Львові.

“Чесно кажучи, я знаю не більше, ніж інші. Сьогодні зранку внаслідок російських обстрілів Києва офіс NV зазнав пошкоджень: повилітали деякі вікна, рознесло вхідні двері, щось попадало зі стелі. Через все це нам сьогодні довелося відкласти ефір на дві години”, – розповів Тарасов.

За його словами, загалом пошкодження не є критичними. 

“Наскільки я знаю, двері нашого офісу вже якось полагодили, питанням вікон зараз займаються. Звісно, ті, хто на своєму робочому місці пережив момент влучання уламків, налякані. Все навколо горить і вибухає, а людям при цьому треба вести ефір. Це неможливі для роботи умови. Сьогоднішні події змусили нас знову повернутися до ідеї створити резервну студію в якомусь умовному бункері, тобто в безпечному місці, щоб ми мали можливість не переривати ефір і не наражати на небезпеку колег. Зараз ми шукаємо технічні можливості для цього”, – зазначив Тарасов.

Про пошкодження скляного фасаду Будинку кіно повідомив у фейсбуці голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Борденюк та опублікував фото. 

Він вважає те, що сталося, символічним: днями на місці пошкоджень мали встановити банер до 100-річчя класика українського кіно Сергія Параджанова.

“Будинок кіно та спілчани вже не раз доводили, що приречені протистояти будь-яким зазіханням. Вечору Пам’яті “небезпечно вільній Людині” Сергію Параджанову бути! Запрошуємо Вас до Будинку кіно 9 січня о 18-й годині на урочистий захід вшанування Маестро та акцію незламності, волі, неодмінній готовності до боротьби з вражим негідництвом!” – написав Борденюк.

Як повідомляв ІМІ, 30 грудня 2023 року в Харкові внаслідок російського обстрілу суттєвих пошкоджень зазнав Будинок радіо, де містяться офіси “Суспільне. Харків” та Українського радіо, а також пошкоджено приміщення медіагрупи “Об’єктив”, де  міститься ТРК “Simon”.

Liked the article?
Help us be even more cool!