ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві судитимуть фотографа, який примушував 9-річну надсилати оголені знімки

12.08.2021, 12:10
Фото - Sora Shimazaki from Pexels
Фото - Sora Shimazaki from Pexels

Прокурори Деснянської окружної прокуратури міста Києва скерували до суду обвинувальний акт стосовно фотографа, який примушував 9-річну дівчинку до створення порнографічних фото.

Про це повідомляється на сайті Київської міської прокуратури.

Досудове розслідування відносно місцевого мешканця завершено за фактом зберігання дитячої порнографії за участі малолітньої дівчинки та вчинення відносно неї розпусних дій (ч. 2 ст. 156, ч.ч. 1, 4 ст. 301-1 КК України).

Встановлено, що на початку квітня 2021 року підозрюваний створив у соціальній мережі фейковий профіль під вигаданим ім’ям та розпочав переписку із 9-річною дівчинкою, представившись їй дівчинкою.

“Налагодивши контакт і отримавши повну довіру дитини, чоловік вмовив її до створення особистих зображень в оголеному вигляді. Після цього шляхом шантажу та погроз їх розповсюдження, примусив малолітню дівчинку зробити інші відверті фотознімки, що відповідно до ЗУ “Про захист суспільної моралі” відноситься до дитячої порнографії”, - зазначає прокуратура.

Зловмисником виявився 38-річний дитячий фотограф. Чоловік одружений та має двох дітей.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка, зокрема на мобільному телефоні та комп’ютері, виявлено та вилучено численні фото та відео дитячої порнографії. Встановлено, що крім зберігання дитячої порнографії та примушування малолітньої особи до участі у її створенні, зловмисник також вчинив відносно дівчинки розпусні дії.

Санкція статті передбачає покарання від 9 до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, 25 листопада 2020 року Міністерство внутрішніх справ повідомило про затримання 56-річного відомого фотографа за розбещення неповнолітніх, які він вчиняв на території Києва та Обухівщини. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. 

У листопаді 2020 року суд обрав фотографу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловіку повідомили чоловіку про підозру щодо зґвалтування неповнолітніх дівчат за частинами 2, 3 ст. 152 (Згвалтування).

За скоєні злочини йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!