ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві пропонують назвати сквер на честь ученого Ігоря Козловського

Фото – Данило Павлов
Фото – Данило Павлов

У Подільському районі Києва один зі скверів пропонують назвати на честь українського вченого, релігієзнавця, письменника, громадського діяча Ігоря Козловського. Про це повідомляється на сайті Київської міської ради.

З такою ініціативою виступила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник, яка вже скерувала відповідне звернення до Київського міського голови Віталія Кличка. 

Сквер розташований на розі вулиць Григорія Сковороди та Почайнинської. 

Ініціативу щодо найменування скверу підтримав син Ігоря Козловського Олександр. 

Як зазначила Олеся Пинзеник, вона ініціює найменування скверу на честь Козловського за підтримки громадськості.

“Ми повинні гідно вшановувати українських патріотів, які відстоюють національні ідеї. […] Він присвятив своє життя дослідженню релігійних та культурних аспектів розвитку суспільства, його наукові дослідження та публікації сприяли глибшому розумінню релігійних питань та культурної спадщини України. Також потрібно зазначити, що, перебуваючи в російському полоні, він не втратив ціннісних орієнтирів щодо любові до України. Згодом, вийшовши на волю за обміном, доклав усіх зусиль для звільнення інших бранців. Нам необхідно вшанувати його наукову діяльність та громадський внесок у становлення українського суспільства, оскільки він є моральним орієнтиром для всіх нас”, – розповіла Олеся Пинзеник.

Вона додала, що поблизу цього скверу розташована могила українського громадського діяча та відомого журналіста Георгія Гонгадзе, який присвятив своє життя служінню демократичним ідеалам та розвитку українського суспільства.

Ігор Козловський – український вчений, релігієзнавець, кандидат історичних наук, письменник, громадський діяч. Із 27 січня 2016 до грудня 2017 року був у полоні бойовиків “ДНР”. Після повернення він боровся за визволення політв’язнів, полонених та заручників. 

Член Національного товариства імені Шевченка з 2019 року. Старший науковий співробітник Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України. Президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, керівник Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, президент громадської організації “Центр Діскавері”, віцепрезидент Українського центру ісламознавчих досліджень.

Ігор Козловский помер 6 вересня 2023 року в Києві.

Liked the article?
Help us be even more cool!