ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помер релігієзнавець, колишній заручник бойовиків "ДНР" Ігор Козловський

Фото – Данило Павлов
Фото – Данило Павлов

Релігієзнавець, науковець, історик та громадський діяч із Донецька Ігор Козловський помер у ніч на 6 вересня. Про це повідомив 6 вересня його син Олександр Козловський.

“Тато… Ти був для мене всім світом. Люблю тебе безмежно. Спочивай з миром”, – написав син. 

Колега Ігоря Козловського, співробітниця Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАНУ Людмила Филиппович повідомила, що він помер у ніч на 6 вересня.

“Сьогодні вночі через серцевий напад пішов від нас у засвіти Ігор Козловський”, – написала вона у фейсбуку.

Народна депутатка Ірина Геращенко, яка у 2017-му була уповноваженою з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях і була залучена до обміну полоненими, згадала, як зустрічала Ігоря Козловського, коли той повертався з полону незаконного збройного формування “ДНР”.

“Його першого я обняла в окупованій Горлівці 27 грудня 2017 року. Які ж ми були щасливі, коли вдалося витягти з окупаційної тюрми Ігоря Козловського. Це був великий привілей спілкуватись і дружити з Ігорем Козловським, справжнім інтелектуалом і патріотом. Для мене Ігор Козловський – це і є голос Донецька”, – написала Геращенко.

Ігор Козловський – релігієзнавець, кандидат історичних наук, член PEN Ukraine. Із 27 січня 2016 до грудня 2017 року був у полоні бойовиків “ДНР”. Після повернення він боровся за визволення політв’язнів, полонених та заручників.

Liked the article?
Help us be even more cool!