ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві презентували посібник про те, як перемогти РФ на інформаційному фронті

22.02.2023, 12:46
Фото – Мар'ян Кушнір
Фото – Мар'ян Кушнір

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки презентував аналітичний посібник "Гібридна війна Росії проти України. Як перемогти на інформаційному фронті".

Але він не є "універсальною пігулкою, після прийняття якої можна вирішити всі проблеми гібридної війни", зазначив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

"Цей посібник – своєрідна вудка для рибалки, а не готова рибка. Він покликаний навчити людей самим розрізняти й боротися з інформаційним впливом. Розрізняти фейки. Розрізняти маніпуляції. Розрізняти, де звичайне інформування, а де інформаційно-психологічні спецоперації", – сказав Ігор Соловей.

Він пояснив, що посібник базується на практичному досвіді тренерів Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки – фактчекерів, OSINT-фахівців, аналітиків. Також у ньому враховано досвід партнерів з Великої Британії, Швеції та інших країн НАТО.

Посібник буде корисним фахівцям, які займаються комунікаціями в державних органах, а також студентам, курсантам, слухачам вишів та спеціалізованих установ, які вивчають журналістику, PR, міжнародну інформацію.

"Ми сподіваємося, що після навчання з використанням цього посібника державні комунікаційні органи отримають висококваліфікованих фахівців", – зазначив Соловей.

Як повідомляв ІМІ, у Києві вшанували пам'ять Геннадія Афанасьєва та презентували його книгу.

Liked the article?
Help us be even more cool!