ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві попрощалися з журналісткою Радіо Свобода Вірою Гирич

03.05.2022, 17:42
Фото – Дарія Кінша
Фото – Дарія Кінша

У Києві у Михайлівському золотоверхому соборі відбулася церемонія прощання з журналісткою, продюсеркою Радіо Свобода Вірою Гирич, яка загинула внаслідок влучання російської ракети в її житловий будинок, повідомляє Суспільне.

Вшанувати Віру Гирич прийшли близько пів сотні людей, зокрема її рідні, колеги, знайомі.

Серед тих, хто прийшов попрощатися з Вірою Гирич, її колега Євген Солонина. “Під час цієї війни, великої фази війни, починаючи з 24 лютого, загибель Віри – це був і є мій найбільший біль. Одна з кількох тисяч загиблих – Віра, вона, по суті, прийняла на себе весь удар, який адресувався тоді Києву. Чи не єдина людина, яка загинула того вечора в Києві від прямого влучання російської ракети в її квартиру”, – сказав журналіст.

Віра Гирич народилася в 1967 році. Тривалий час працювала на українських телеканалах, а з 2018 року почала співпрацю з "Радіо Свобода" як продюсерка й журналістка. У жінки залишилися батьки й дорослий син.

Як повідомляв ІМІ, Віра Гирич загинула внаслідок ракетного обстрілу військами рф Києва 28 квітня, коли в місті з візитом перебував генсекретар ООН. Тіло загиблої журналістки виявили під уламками житлового будинку вранці 29 квітня.

Liked the article?
Help us be even more cool!