ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві під час акції "SaveФОП" напали на оператора Суспільного

17.02.2022, 18:24
Фото - скріншот з відео Суспільного
Фото - скріншот з відео Суспільного

У Києві 17 лютого під час акції руху “SaveФОП” постраждав оператор Суспільного Богдан Заїка, повідомляє Суспільне.

Як розповів кореспондент Суспільного Нікіта Галка, який працював на місці події, під час запису інтерв’ю один із протестувальників раптово почав виривати камеру з рук оператора та штовхатися. 

Невідомий вимагав від журналістів зняти правоохоронців, які наблизилися до мітингарів. Чоловік не представився, а після інциденту пішов. На камеру вдалося зафіксувати його обличчя.

Пізніше в оператора Суспільного також влучили яйцем — чоловік намагався потрапити ним у поліцейських. Оператор тілесних ушкоджень не зазнав, обладнання не постраждало.

Нагадаємо, уранці 17 лютого в Києві відбулася чергова акція руху “SaveФОП”, який виступає проти запровадження касових апаратів для окремих категорій фізичних осіб-підприємців. Мітингарі перекрили вулицю Хрещатик у районі Майдану Незалежності. Поліція відтіснила з дороги протестувальників, потім колона з підприємців вирушила до стін парламенту, паралізувавши вулицю Грушевського. Там учасники акції перекрили рух транспорту, а коли поліція почала відтісняти мітингувальників з дороги — почалися сутички.

Акції руху “SaveФОП” тривають з 2021 року. Учасники руху вимагають зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування. Мітингувальники зокрема закликають Раду ухвалити законопроєкти №5866 та №5866-1.

Востаннє в Києві акція руху “SaveФОП” відбулася 25 січня, тоді також між учасниками акції та правоохоронцями стались сутички.

Як повідомляв ІМІ, 25 січня учасники акції #SaveФОП напали на журналістку 5 каналу Аліни Бурцевої під час прямого ввімкнення в Києві під Верховною Радою.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!