ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві оголосили підозру пропагандисту, який виправдовував збройну агресію рф

25.04.2022, 10:52
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Києві СБУ оголосила підозру пропагандисту, який поширював антиукраїнські матеріали, спрямовані на виправдання збройної агресії рф проти України. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці ГУ СБУ в Києві та Київській області.

За даними СБУ, колаборант створив мережу інтернет-ресурсів, де публікував матеріали російських радикальних структур, підконтрольних депутату російської Держдуми від партії “Єдина Росія” Євгенію Федорову. “Саме цей депутат відомий як автор “теорії змови” та лідер екстремістського руху “НОД”, – зазначила СБУ.

За даними слідства, 47-річний мешканець Києва позиціював себе як представник вказаної організації в Україні. З початком військової агресії рф через власну мережу анонімних каналів у телеграмі, а також інших спільнот у соцмережах та YouTube виправдовував дії окупаційних військ рф в Україні.

Під час обшуку в підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерне обладнання та мобільні пристрої, з яких здійснювалось адміністрування антиукраїнських ресурсів, а також листівки із забороненою комуністичною символікою.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. 

Розв'язується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Liked the article?
Help us be even more cool!