ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві напали на знімальну групу “Інтера”: побили журналістку та пошкодили техніку

10.06.2020, 13:03
Фото – фейсбук Інтер
Фото – фейсбук Інтер

6 червня знімальна група телеканалу “Інтер” зазнала нападу під час знімання інтерв'ю для соціального ток-шоу “Стосується кожного”. Журналістку Діану Степаненко вдарили в обличчя, а оператору зламали телекамеру. Про це повідомляється на сайті “Інтера”.

До редакції “Стосується кожного” по допомогу звернулася 75-річна киянка, розповівши, що вона систематично зазнає знущань від власної онуки та її чоловіка. Журналісти вирушили додому до жінки, щоб поговорити з нею і записати інтерв'ю.

На журналістів напав чоловік онуки заявниці.

“Ми зайшли до коридору, оскільки наша героїня хотіла показати зламану чоловіком її онуки дверну ручку, – розповіла журналістка Діана Cтепаненко. – Ми не знали, що він був удома, у квартирі було тихо. Він вискочив за нами, з розмаху вдарив мене кулаком в обличчя. Мені дуже пощастило, що удар пройшов по дотичній, але синяк залишився. Кинувся на оператора, пошкодив телевізійну камеру. Він затягнув жінку похилого віку назад у квартиру і зачинив двері. А далі почався ще більший кошмар: ми чули удари, її хрипи і стогони. Страшно уявити, що там відбувалося, але мікрофон і гарнітуру, які були на героїні, ми потім збирали по всій квартирі по шматочках. Ми негайно викликали поліцію, яка й утихомирила нападника”.

На місце події прибули патрульні поліцейські й слідчо-оперативна група. За результатами перевірки звернення потерпілої журналістки Деснянське управління поліції ГУ НП в м. Києві розпочало 6 червня кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України ("Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності"). Санкція передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Liked the article?
Help us be even more cool!