ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві напали на експерта StateWatch та автора "Дзеркала тижня"

08.11.2019, 13:17
Фото - фейсбук Олександра Лемєнова
Фото - фейсбук Олександра Лемєнова

У Києві вранці 8 листопада два молодика напали на головного експерта організації StateWatch, автора “Дзеркала тижня. Україна” Олександра Лемєнова. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє ZN.uа.

“Якщо комусь здається, що одним нападом можна зупинити мене в боротьбі за нову Україну, то це пуста втрата часу. Сьогодні о 7.45 за вулицею Максимовича 2 на мене скоїли напад. Кастет (або щось дуже схоже), балончик Терен 4М, два молодика. Якийсь “дитячий садочок”, тікали як останні боягузи”, - написав він.

За словами Лєменова, напад розпочався з удару в голову позаду, після чого проти нього застосували балончик. Після втечі нападників він звернувся до поліції.

“Зафіксовано все в процесуальному порядку, злочинців, як і замовників, будуть шукати”, - додав він.

Олександр Лємєнов - юрист та експерт в сфері антикорупційної політики, головний експерт StateWatch, співпрацює з рядом відомих українських ЗМІ, висвітлюючи проблеми корупції та антикорупційних органів.

За даним фактом Слідчий відділ Голосіївського управління поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, повідомляється на сайті Нацполіції.

Поліцейські розпочали комплекс розшукових заходів, спрямованих на встановлення та затримання осіб, причетних до цієї події.

Потерпілому лікарі надають медичну допомогу. На місці події працює слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції.

Як повідомляє Zmina, двома тижнями раніше активіст оприлюднив на своїй сторінці погрози від Ольги Шарій, дружини проросійського відеоблогера Анатолія Шарія. Сама Ольга теж веде персональний відеоблог на політичну тематику.

“Якщо ти будеш писати небелиці про мене, я особисто попрошу людей, щоб дали тобі хороших п..юлей в Києві. І потім, як баба, можеш написати в поліцію на мене”, – йшлося на скриншоті з переписки Ольги Шарій та Лємєнова.

В коментарі Zmina Лємєнов зауважив, що наразі конкретно не пов’язує напад ні з ким конкретно.

“Я поки не пов’язую ні з ким. Є варіанти. Побачимо. Всі процесуальні моменти задокументовано. По якій статті відкрили кримінальне провадження, поки не знаю”, – зауважив активіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!