ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві намагалися зірвати показ фільму "Слідства.Інфо" про офшори Зеленського

04.10.2021, 10:57
Фото – Слідство.Інфо
Фото – Слідство.Інфо

У Києві 3 жовтня керівництво “Малої опери” за п'ять годин до прем’єри скасувало показ фільму-розслідування “Слідства.Інфо” “Офшор 95” про Президента України Володимира Зеленського через нібито ремонтні роботи. Зрештою, через суспільний розголос комунальний заклад змінив своє рішення, і прем’єра таки відбулася, повідомляє “Слідство.Інфо”.

У день показу фільму директор “Малої опери” Олексій Прасол повідомив “Слідству.Інфо”, що прем’єра не відбудеться попри підписаний договір і оплачене приміщення. За його словами, у приміщенні відбувається ремонт та відімкнули світло. Журналісти навідалися до “Малої опери” та з’ясували, що світло там є, а ремонтні роботи ніхто не проводив.

Фільм-розслідування “Офшор 95” – це частина міжнародного проєкту Pandora Papers, глобального витоку документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу. 

Журналісти з усього світу одночасно публікували свої матеріали, присвячені проєкту Pandora Papers. Як зазначає “Слідство.Інфо”, саме тому вони не могли перенести прем’єрний показ фільму-розслідування. 

Після скасування показу фільму “Офшор 95” у “Малій опері” команда “Слідства.Інфо” повідомила про цю ситуацію всіх зареєстрованих на прем’єру, а також попросила в соцмережах про допомогу в пошуку нової локації для показу.

За інформацією “Української правди”, у “Малій опері” вирішили скасувати показ фільму після дзвінка в Київську міську держадміністрацію від людини, яка назвалася “працівником СБУ” і погрожувала службовцям “проблемами”, якщо ті не скасують показ фільму.

Зрештою, за дві години до прем’єри в адміністрації Малої опери” “Слідству.Інфо” повідомили, що показ фільму таки відбудеться, про що і було домовлено раніше. 

Pandora Papers – це глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу. У Pandora Papers зібрано інформацію про активи й таємні угоди 130 найбагатших людей світу, серед яких понад 30 топполітиків.

У цих секретних документах також фігурують утікачі, засуджені, знаменитості, зірки футболу, судді, податківці та очільники найбільших міст світу.

Над документами з проєкту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ).

ICIJ – незалежна міжнародна мережа журналістів-розслідувачів, які спільно викривають транскордонну злочинність та міжнародну корупцію. Вони працювали над глобальним витоком документів Panama Papers, Paradise Papers та FinCEN.

Liked the article?
Help us be even more cool!