ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві блокували діяльність інтернет-агітатора, який працював на Росію

13.11.2020, 11:21
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про блокування в Києві діяльності інтернет-агітатора, який за завданням російських кураторів пропагував тоталітарні режими. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Киянин виявився членом проросійської організації “Регіональний громадський рух русофілів “ПАРУС”, яка координується з РФ. 

“За завданням кураторів зловмисник розміщував у забороненій соціальній мережі провокативні матеріали. Напередодні місцевих виборів з одних акаунтів він пропагував комуністичну ідеологію, з інших нібито від імені українських правих – нацистську. За задумом “замовників”, це мало загострити суспільну ситуацію в країні під час виборчого процесу”, – йдеться в повідомленні.

Також кіберфахівці СБУ зафіксували, що чоловік “активно коментував у вигідному для кураторів ключі резонансне рішення Конституційного Суду України”.

Наразі перевіряється версія про співробітництво зловмисника зі спецслужбами РФ через проросійську організацію.

Під час обшуків у межах кримінального провадження, яке розпочали слідчі ГУ Нацполіції за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України, правоохоронці виявили на комп’ютерній техніці та засобах зв’язку докази протиправної діяльності.

Наразі тривають слідчі дії, ухвалюється рішення щодо повідомлення фігуранту про підозру.

Liked the article?
Help us be even more cool!