ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві на місці ДТП у журналістки відібрали мікрофон, викинувши його з мосту

26.12.2017, 11:11
Фото - скриншот з відео "Київ оперативний"

У Києві 25 грудня невідомий чоловік напав на журналістку телекомпанії “Магнолія-ТВ” Анастасію Березій на місці ДТП під час оформлення аварії патрульними поліцейськими. Чоловік відібрав у неї мікрофон, кинув на землю, потоптався по ньому, а потім кинув його з шляхопроводу вниз на дорогу, повідомляє медіакомпанія “Київ оперативний” на своїй сторінці у Фейсбук.

Аварія сталася на шляхопроводі, що біля Либідської площі, - позашляховик Toyota Land Cruiser, ймовірно, врізався у відбійник, а потім перевернувся на бік. В результаті ДТП ніхто не постраждав.

Як повідомляє “Київ оперативний”, за декілька хвилин після ДТП під’їхала “група підтримки” - ще три автомобілі Toyota (з однаковими номерними знаками, тільки різні літери) та одна Audi.

“Всі хлопці спортивної тілобудови, всі в чорному, із тактичними сумками для зброї, які спокійнісінько ходять за огорожею місця ДТП. При цьому спеціально загороджують об’єктиви камер, чим вже перешкоджають журналістській діяльності. Під час оформлення аварії до дівчини-журналіста телекомпанії “Магнолія-ТВ” підбіг один із цієї групи. Напавши на дівчину, він відібрав у неї мікрофон, кинув на землю, потоптався по ньому, а потім кинув його з шляхопроводу вниз на дорогу”, - йдеться у повідомленні.

У відповідь на такі дії інспектори патрульної поліції посадили чоловіка у службовий автомобіль.

Також медіакомпанія зазначає, що на адресу журналістів неодноразово лунали погрози, “на які ніхто із поліції не реагував, хоча вони були поряд”.

Журналістка Анастасія Березій розповіла, що мікрофон був пошкоджений і вона надалі працювати не могла. “Ця людина вихопила в мене з рук мікрофон зі штовханиною… Один з чоловіків навіть сказав, що у вас ніхто не вихоплював мікрофон, це вітер подув і він випав. Я не знаю, що це за люди, але доволі таки впливові, бо навіть поліція веде себе досить лояльно з цими людьми... Він (мікрофон) не вмикається, він впав з доволі таки великої висоти. Він вихопив і викинув на проїжджу частину”, - сказала журналістка. Вона розцінила цей інцидент як пряме перешкоджання професійній діяльності.

На місце викликали слідчо-оперативну групу, якій було подано заяву про злочин.

Liked the article?
Help us be even more cool!