ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві фотокору Радіо Свобода завадили зняти дії священика під час акції #принесиляльку

08.01.2018, 11:07
Фото Сергій Нужненко/Радіо Свобода

У Києві увечері 5 січня біля Києво-Печерської лаври фотокореспонденту Радіо Свобода Сергію Нужненку завадили зняти акцію #принеси_ляльку. Чоловік, що разом зі священиком вийшов із лаври, заважав роботі фотокора, вимагаючи прибрати камеру, повідомляє Радіо Свобода.

Перед тим кореспондент зняв кадри, як священик відкидає іграшку, принесену людьми на знак солідарності з родиною хлопчика, трагічно загиблого в Запоріжжі.

“Сьогодні ввечері знімав, як люди приносять іграшки до Києво-Печерської лаври, одну з іграшок поклали до центрального входу, за мить вийшов священнослужитель і відкинув іграшку щодалі від входу, за ним вийшла особа, яка в грубій формі почала заважати знімати й погрожувати розбити камеру. Пізніше священик просив видалити фото, вибачитись якось він не подумав”, – написав журналіст у Facebook.

Акцію #принеси_ляльку ініціював виходець із Запоріжжя, блогер Юрій Гудименко, який закликав українців приносити іграшки під стіни храмів УПЦ (Московського патріархату) через те, що представники цієї церкви відмовились відспівувати дворічного загиблого хлопчика, якого було хрещено в церкві УПЦ Київського патріархату.

5 січня митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука заявив, що священик, котрий відмовився відспівувати загиблого хлопчика, діяв згідно з церковним каноном. Представники УПЦ (МП) називають УПЦ КП “розкольниками”, тому не визнають проведений тими обряд хрещення і долучення людини до церкви. Але, попри це, митрополит Лука закликав молитися за загиблого й приносити до храмів ляльок та цукерки.

4 січня запорізький сайт “Форпост” повідомив, що священик УПЦ (МП), запрошений ритуальною службою, відмовився провести обряд відспівування дворічного хлопчика, що загинув ввечері 31 грудня 2017 року внаслідок падіння на нього 39-річного чоловіка, що вчинив самогубство, вистрибнувши з вікна багатоповерхівки. Представник церкви, незважаючи на прохання батьків, відмовився провести ритуал після того, як дізнався, що дитину хрестили в церкві УПЦ КП. Після цього батьки загиблої дитини звернулися до найближчої церкви, яка також належить до УПЦ (Московського патріархату), та отримали нову відмову в проведенні відспівування. Згодом на похорон приїхав священик УПЦ Київського патріархату, який і провів ритуал.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!