ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві судитимуть чоловіка, який прострелив ногу журналісту

08.08.2019, 11:03
На фото - Володимир Рунець, фото - hromadske.radio

Київська місцева прокуратура №5 скерувала до суду обвинувальний акт відносно 45-річного киянина, який вчинив стрілянину та поранив журналіста телеканалу “Настоящее время” Володимира Рунця. 

За результатами слідства обвинувальний акт за ч.1 ст.122 КК (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст.129 КК (погроза вбивством) та ч.4 ст.296 КК України (хуліганство) направлено до Оболонського районного суду для розгляду по суті, повідомляється на сайті прокуратури Києва. 

Як нагадує прокуратура, зловмисник, перебуваючи на літній терасі розважального закладу на столичній Оболоні 5 травня, під час словесного конфлікту з компанією молодих людей, які відпочивали, здійснив шість пострілів із гвинтівки.

В результаті пострілів, одна із куль влучила в потерпілого, який виявився журналістом, заподіявши останньому відкритий другого ступеню уламковий вогнепальний перелом кістки правої стопи.

Чоловіку загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 5 травня внаслідок стрілянини дістав поранення журналіст видання “Настоящее время” (спільного проекту Радіо Свобода та “Голосу Америки”) Володимир Рунець.

Слідчий відділ Оболонського управління поліції розпочав кримінальні провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із  застосуванням вогнепальної зброї) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

6 травня Київська місцева прокуратура №5 повідомила про підозру киянину у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

7 травня Оболонський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки ветерану військових дій на Донбасі Володимиру Регешу, підозрюваному в пораненні з вогнепальної зброї журналіста телеканалу “Настоящее время” (спільного проекту Радіо Свобода і Голосу Америки) Володимира Рунця.

Liked the article?
Help us be even more cool!