ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу через стрілянину, унаслідок якої було поранено журналіста Радіо Свобода

06.05.2019, 15:18

Поліція відкрила кримінальні провадження за статтями про хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї та незаконне поводження зі зброєю за фактом стрілянини в Києві 5 травня, унаслідок якої було поранено журналіста Радіо Свобода Володимира Рунця.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, потерпілий дістав вогнепальне поранення стопи, його госпіталізували. Затриманому загрожує до семи років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Як розповів начальник Оболонського управління поліції Віталій Биков, потерпілий разом із дівчиною та друзями відпочивали на літній терасі. За його словами, до них підійшов колишній чоловік супутниці постраждалого, і між ними виник словесний конфлікт на ґрунті ревнощів. У розпалі сварки правопорушник повернувся до свого авто, дістав із салону предмет, схожий на автомат, та почав стріляти в чоловіка:

“Здійснивши шість пострілів, він викинув зброю, сів в авто та зник з місця події. Одна з куль влучила в стопу постраждалому, чоловіка госпіталізували та прооперували. Наразі загрози його життю та здоров’ю немає. Відомо, що 37-річний потерпілий – киянин, конфлікт між чоловіками через ревнощі виникає вже не вперше”, – розповів начальник управління поліції.

Правоохоронці запровадили оперативний план “Сирена”, аби розшукати та затримати зловмисника. Першими автомобіль втікача виявив екіпаж патрульної поліції, який почав переслідування. Зрештою, повідомляє поліція, правопорушник вирішив здатися та самостійно приїхав до територіального управління. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомо, що фігуранту 45 років, він є місцевим мешканцем, раніше проблем із законом не мав.

З місця злочину поліцейські вилучили речові докази: предмети, зовні схожі на автомат, гільзи та магазин із набоями до пістолета. Окрім того, під час огляду автомобіля зловмисника виявили та вилучили предмети, схожі на нарізну зброю та боєприпаси. Вилучені речі передано на проведення відповідних експертиз.  

Слідчий відділ Оболонського управління поліції розпочав кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із  застосуванням вогнепальної зброї) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, у Києві в ніч на 6 травня внаслідок стрілянини дістав поранення журналіст видання “Настоящее время” (спільного проекту Радіо Свобода та “Голосу Америки”) Володимир Рунець.

Liked the article?
Help us be even more cool!