ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура оголосила підозру чоловіку, який поранив журналіста Радіо Свобода

07.05.2019, 10:53

Київська місцева прокуратура №5 повідомила про підозру 45-річному киянину, який з хуліганських мотивів вчинив стрілянину та поранив журналіста. Про це повідомляється на сторінці прокуратури у Фейсбуку.

“За результатами слідства чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї)”, – повідомила прес-служба прокуратури, додавши, що санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Правоохоронці готують клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також прокуратура повідомила, що зловмисник, перебуваючи на літній терасі закладу “Портер Паб” на Оболоні, під час словесного конфлікту з компанією молодих людей, які відпочивали, вчинив шість пострілів із гвинтівки.

“В результаті пострілів одна з куль влучила в потерпілого, заподіявши останньому відкритий другого ступеню уламковий вогнепальний перелом кістки правої стопи. Зловмисника затримано. Під час обшуку автомобіля, яким він керував, вилучено карабін "Сайга" Н-04132530 калібру 7,62 мм, набої 7,62*39 мм, магазин ємністю 20 набоїв калібру 7,62 мм, магазини ємністю 30 набоїв калібру 7,62*39 мм, два порожніх магазини, один набій калібру 5,45 мм та один набір калібру 9*18мм”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 5 травня внаслідок стрілянини дістав поранення журналіст видання “Настоящее время” (спільного проекту Радіо Свобода та “Голосу Америки”) Володимир Рунець.

Слідчий відділ Оболонського управління поліції розпочав кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із  застосуванням вогнепальної зброї) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!