ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму журналіста Владислава Єсипенка засудили до шести років колонії

16.02.2022, 14:53
Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

Підконтрольний Росії Сімферопольський районний суд засудив фрілансера Крим.Реалії Владислава Єсипенка до шести років у колонії загального режиму, повідомляє Крим.Реалії.

Також російський суддя Длявер Берберов присудив журналісту штраф у розмірі 110 тисяч рублів.

Сьогодні на засідання підконтрольного Кремлю суду слухачів не допустили.

Як повідомляв ІМІ, 15 лютого російські прокурори в окупованому Криму запросили для журналіста 11 років позбавлення волі в справі про незаконне зберігання і перевезення вибухового пристрою.

Владислав Єсипенко під час виступу з останнім словом у суді 15 лютого заявив, що вважає справу політичною.

15 липня 2021 року в підконтрольному Росії Сімферопольському районному “суді” російський прокурор оголосив обвинувальний висновок у справі Владислава Єсипенка. Його звинувачують за статтями 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, перероблення або ремонт вибухових пристроїв) і 222.1 (незаконні придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) КК Росії. 

Санкції обох статей передбачають до 12 років позбавлення волі. Максимальний термін покарання за сукупністю двох статей – 18 років позбавлення волі.

10 березня 2021 року співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Владислав Єсипенко заявляв, що слідчі ФСБ РФ застосовували до нього тортури, щоб домогтися визнання провини.

Liked the article?
Help us be even more cool!