ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму за виконання "Червоної калини" оштрафували "місис Крим – 2022", подругу заарештували

04.10.2022, 10:40
Фото – офіційна сторінка Ольги Валєєвої в Instagram
Фото – офіційна сторінка Ольги Валєєвої в Instagram

Окупаційний суд Криму оштрафував на 40 тисяч рублів "місис Крим – 2022" Ольгу Валєєву, а її подругу заарештував на 10 діб за те, що вони вдома співали пісню "Червона калина" і виклали це відео в інтернет, пише "Інжир media".

На думку так званого суду, виконання пісні дискредитує російську армію (стаття 20.3.3 КпАП Росії), а також є демонстрацією нацистської символіки (стаття 20.3 КпАП РФ).

Ользі Валєєвій призначили покарання у вигляді штрафу в 40 тисяч рублів, оскільки вона має неповнолітніх дітей, а її подругу так званий "суд" заарештував на 10 діб.

Наразі відео з виконанням української пісні Ольга Валєєва вже видалила зі своєї сторінки в Instagram.

"Суд визнав громадянок винними в скоєнні адміністративних правопорушень. Стосовно однієї з них призначено покарання у вигляді адміністративного арешту строком на 10 діб, щодо другої – адміністративного штрафу в розмірі 40 тис. рублів", – йдеться в повідомленні так званого МВС у Криму.

Окрім цього, російські силовики змусили дівчат на камеру публічно вибачитися за виконання української пісні.

Як повідомляв ІМІ, Прокуратура АРК та Севастополя відкрила кримінальне провадження через "розпалювання національної ворожнечі та ненависті" в телеграм-каналі "ТаліпоV Online Z" проросійського кримського блогера Олександра Таліпова.

Liked the article?
Help us be even more cool!