ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму окупанти надіслали попередження кримськотатарському журналісту Зідану Аджикелямову

04.11.2022, 13:13
Фото - Кримська солідарність
Фото - Кримська солідарність

В окупованому Криму підконтрольний Росії заступник начальника поліції Радянського району Криму О.О. Шоломов надіслав застереження щодо неприпустимості порушення закону журналісту “Кримської солідарності” та “Граней.ру” Зідану Аджикелямову.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Попередження “правоохоронців” ґрунтуються на статті 16 Федерального закону Росії “Про протидію екстремістській діяльності” та пишуть про “неприпустимість порушення законодавства під час проведення масових акцій, у тому числі участі в них екстремістських організацій та забороненої символіки”.

В іншому випадку, йдеться в застереженні, Аджикелямов буде притягнутий до відповідальності, як “організатор” і може бути судимий за низкою адміністративних та кримінальних статей. Серед них зазначають, зокрема, “організація масових заворушень”, “публічні заклики до здійснення екстремізму”, “громадські заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ”.

Водночас, зазначає “Кримська солідарність”, поліція не пише, про який саме масовий захід йдеться і чому Аджикелямов є її організатором. 

Крім того, російські правоохоронці вказують, що заборонено користуватися масками, які закривають обличчя, за винятком указу підконтрольного Росії глави Криму “Про запровадження режиму підвищеної готовності”. “Неясно, чи поліцією забороняється носіння медичних масок”, - зазначає “Кримська солідарність”.

Як нагадує організація, у попередні роки підконтрольна Росії кримська прокуратура регулярно вручила застереження “про неприпустимість несанкціонованих акцій” адвокатам, кримськотатарським активістам, громадянським журналістам та правозахисникам уже у кількох районах Криму.

Як повідомляв ІМІ, у засудженого у Росії громадянського журналіста із Криму Тимура Ібрагімова погіршився зір.

Низка громадських правозахисних організацій вимагає звільнення громадянської журналістки Ірини Данилович.

Liked the article?
Help us be even more cool!