ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У громадянського журналіста Тимура Ібрагімова в російській колонії погіршився зір

01.11.2022, 13:19
Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

Засуджений у Росії громадянський журналіст із Криму Тимур Ібрагімов не має скарг на здоров'я, але в нього погіршився зір.

Про це розповіла його дружина Діляра Ібрагімова, яка відвідала чоловіка в колонії в Рязанській області РФ, повідомляє громадянське об'єднання "Кримська солідарність".

У Ібрагімова з дитинства інвалідність із зору 3 групи.

"Стан здоров'я чоловіка Діляра вважає задовільним, але зазначила, що в нього слабшає зір через умови утримання, чоловік постійно потребує очних крапель. Про якусь медичну допомогу в колонії не йдеться, резюмувала дружина. Тимур має нормальні відносини з адміністрацією – без конфліктів, на роботу його ще не затвердили. Харчування одноманітне, іноді подають свинину, від якої він відмовляється через релігійні погляди", – йдеться в повідомленні.

Тимура Ібрагімова та ще п'ятьох кримських татар затримали російські силовики 11 жовтня 2017 року в Бахчисараї в "справі "Хізб ут-Тахрір" – організації, яка заборонена в Росії і на законних підставах діє в Україні.

16 вересня 2020 року російський суд засудив Тимура Ібрагімова до 17 років позбавлення волі.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав фігурантів другої Бахчисарайської групи "справи "Хізб ут-Тахрір" політичними в'язнями та зажадав їхнього негайного звільнення.

Як повідомляв ІМІ, низка громадських правозахисних організацій вимагає звільнення зниклої в Криму громадянської журналістки Ірини Данилович. 

Liked the article?
Help us be even more cool!