ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму Ірину Данилович, яка продовжує голодування, не вивозять із СІЗО на обстеження

31.03.2023, 18:07
Фото - krymsos.com
Фото - krymsos.com

Громадянську журналістку Ірину Данилович, засуджену в окупованому Криму за нібито зберігання вибухівки, вкотре не вивезли на обстеження до цивільної лікарні.

Про це QIRIM.News повідомив її батько Броніслав Данилович.

За його словами, Ірину мали вивезти для проведення МРТ голови 29 березня.

“Мене знов обдурили, хоча начальник СІЗО на особистому прийомі обіцяв. Не вивезли”, - сказав батько журналістки.

Він зазначив, що відвідував “начальника” медичного управління так званої “Федеральної служби виконання покарань республіки Крим” з проханням призначити обстеження доньки та її лікування.

“Вони стверджують, що загрози життю немає, що всі необхідні для Ірини ліки в СІЗО є і відмовляються приймати ті, що їй передають в ізолятор. Всі лікарі системи ФСІН під контролем ФСБ, таке враження, що вони стажувалися в Бухенвальді чи в якомусь іншому нацистському концтаборі”, – розповів Данилович.

Він зазначив, що його донька продовжувала сухе голодування з вимогою провести повноцінне обстеження і лікування.

“Інформацію від неї швидко отримувати складно. Маємо право на два побачення на місяць, поговорити телефоном, дивлячись крізь скло одне на одного. Адвокату теж складно зустрітися з нею, часто немає вільних приміщень для побачень адвокатів із в’язнями”, – повідомив батько Ірини Данилович.

Нагадаємо, 28 грудня 2022 року окупаційний суд Феодосії в Криму засудив громадянську журналістку та правозахисницю Ірину Данилович до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні та виготовленні вибухових речовин за ч. 1 ст. 222.1 КК РФ.

Міністерство закордонних справ України засудило ухвалений російською окупаційною владою в тимчасово окупованому Криму "вирок" українській громадянській журналістці Ірині Данилович.

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня 2022 року в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук. 

Наприкінці липня 2022 року Данилович заявила про те, що співробітники ФСБ РФ побили її та продовжують тиск на неї.

Ірина Данилович працювала медсестрою, була також громадянською журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала інформацію про війну в Україні.

Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків та затримання Ірини Данилович.

Ірина Данилович оголосила 21 березня сухе голодування до "початку лікування чи біологічної смерті", про що повідомила листом. У листі вона повідомила про погіршення стану її здоров’я: порушення слуху та можливий перенесений мікроінсульт.

22 березня 2023 року низка правозахисних організацій закликала негайно забезпечити госпіталізацію Ірини Данилович.

Liked the article?
Help us be even more cool!