ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму блогера Ролана Османова оштрафували за допис про війну РФ проти України

14.09.2022, 11:55
Фото – crimean-process.org
Фото – crimean-process.org

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя оштрафував кримськотатарського блогера Ролана Османова, який розмістив на своїй фейсбук-сторінці публікацію, що засуджує вбивство мирних мешканців та дітей в Україні, повідомляють “Кримський процес” та Укрінформ.

Суд визнав його винним у скоєнні адміністративного правопорушення та оштрафував на 40 тис. рублів. Османов має намір оскаржити вирок. 

Блогера обвинувачували за статтею 20.3.3 КпАП рф (“Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил РФ”).

Йдеться про перепост Османовим публікації адвоката Миколи Полозова, де засуджувались атаки російської армії на українські міста.

Як повідомляв ІМІ, 13 липня в окупованому Криму біля будівлі “Верховного суду”, де відбувався процес у справі Нарімана Джелялова, російські силовики затримали кримськотатарського блогера та громадського активіста Ролана Османова. Йому присудили три доби адміністративного арешту за нібито “невиконання законних вимог співробітників поліції”.

Ролан Османов – кримський активіст і громадянський журналіст. Раніше він брав участь у пікеті біля Ханського палацу, протестуючи проти його знищення під виглядом реставрації.

Liked the article?
Help us be even more cool!