ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві презентували практичний посібник з комунікацій для громадських ініціатив

30.11.2016, 12:16

Інститут масової інформації презентував практичний посібник "Комунікація громадських ініціатив. Для тих, хто творить зміни". У посібнику комунікації розглянуті комплексно — від планування інформаційної кампанії до організації робочого тижня комунікаційної команди. 

Презентація відбулась 29 листопада в рамках Форуму розвитку громадянського суспільства. 

 

 

Авторка посібника — Ярина Ясиневич — ділиться своїми відповідями на питання "чому медіа не пишуть / пишуть недостатньо / пишуть не так про громадську активність?".

"Найпростіша відповідь — незважаючи на свою природу і покликання висвітлювати, медіа не зобов’язані нам, громадським активістам, нічим. Навіть якщо ми допомагаємо воякам та діткам у сиротинцях, у журналіста не пропаде сон від мук сумління, коли він не прийде на акцію, в оператора новинної стрічки — якщо натисне "видалити" щодо отриманого релізу, чи, тим більше, коли редактор відмовить на прохання висвітлити ту чи іншу тему. Що робити? Найперше — подивитися на нашу комунікацію з медіа як на налагодження партнерських стосунків. Тобто у взаємній співпраці важливий взаємний інтерес і взаємоповага. А оскільки проактивною і більш зацікавленою стороною у творенні таких відносин є ми, громадськість, то й наші кроки назустріч слід робити першими. Тож почнімо із себе", — переконана авторка.

Книга насамперед буде доречною для громадських активістів/команд, які починають свою діяльність чи планують нові завдання. 

Посібник видав Інститут масової інформації за підтримки Уряду Великої Британії.

Завантажити pdf-версію можна на сайті ІМІ, а отримати друкований примірник безкоштовно — в офісі ІМІ (Київ, вул. Велика Васильківська, 47, оф. 17).

Про авторку:

Ярина Ясиневич, спеціалістка із суспільних та урядових комунікацій. Будувала стратегію комунікацій для освітньої реформи 2008—2010 рр., відкриття архівів КГБ, визнання Голодомору та декомунізації. Волонтерка Ініціативної групи українських інтелектуалів "Першого грудня".

Liked the article?
Help us be even more cool!