ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Хмельницькому останні дні виставки про роботу журналістів "Війна ще не закінчилася"

11.09.2023, 10:46
Фото – Жар.info
Фото – Жар.info

У Хмельницькому останні дні експонується виставка просто неба "Війна ще не закінчилась" (The War Is Not Over Yet). Хмельничани та гості міста ще можуть її відвідати до 12 вересня включно. Далі стенди попрямують до інших міст України.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Хмельницькій області. 

Фото – Альона Береза

Виставка про злочини Росії проти журналістів відкрилась у місті 11 серпня. На стендах виставки зібрано історії та світлини журналістів, операторів, фотографів, фіксерів, які загинули, були поранені або опинилися в полоні з 24 лютого 2022 року, дня початку повномасштабного вторгнення.

Стенди виставки було розміщено в центральній частині Хмельницького, неподалік кінотеатру імені Шевченка. Сотні хмельничан та гостей міста вже змогли її побачити. Відвідували виставку і місцеві медійники.

"Махов у Хмельницькому (мав би бути тут проїздом на Бакоту зі своєю коханою), а він на фотках серед загиблих журналістів. Якось дивно так це все. Сьогодні був забіг пам’яті загиблих Героїв, а Саша бігав теж таке", відреагувала на один зі стендів журналістка Анастасія Сбродова в інстаграмі.

Скриншот профілю журналістки Насті Сбродової

Також не оминула увагою виставку хмельничанка Анна Ісламова, яка у своєму інстаграмі розповіла про те, що на одному зі її стендів згадується її помічник.

Телеканал "Місто" теж не оминув увагою виставку та підготував цілий сюжет про неї. Його можна проглянути за посиланням.

"Загалом ця виставка – як вияв солідарності з медійниками, які борються за правду, ризикуючи власним життям. Тим, хто з першого дня повномасштабного вторгнення не зупинив свою професійну діяльність та висвітлював найтрагічніші події, та тим, хто змінив своє робоче місце на зброю та пішов захищати нас на фронті", – зазначила представниця ІМІ Альона Береза.

Фото – Альона Береза

Дізнатися більше про загиблих медійників в Україні під час повномасштабного вторгнення ще можна до 12 вересня включно в Хмельницькому за адресою вул. Проскурівська, 40 (неподалік парку та кінотеатру імені Тараса Шевченка).

Нагадаємо, виставка The War Is Not Over Yet  понад рік мандрує українськими містами. Її вже побачили в ХарковіТернополіПолтавіКиєвіБоярціВінниці та Одесі.

Організатори: Український ПЕН, Інститут Масової Інформації, Центр прав людини ZMINA, Національний музей Революції Гідності, Премія імені Георгія Ґонґадзе.

Альона Береза, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!