ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Хмельницькому відкрилася виставка про злочини Росії проти журналістів "Війна ще не закінчилася"

Фото - Жар.info
Фото - Жар.info

У Хмельницькому, сьогодні, 11 серпня, відкрилася виставка про злочини Росії проти журналістів “Війна ще не закінчилася”, яка триватиме до 12 вересня.

На стендах вуличної виставки The War Is Not Over Yet зібрано історії та світлини журналістів, операторів, фотографів, фіксерів, які загинули, були поранені або опинилися у полоні з 24 лютого 2022 року.

 

Фото - Жар.info

Загалом, за даними ІМІ, з початку повномасштабного російського вторгнення (дані станом на 11 серпня) в Україні було вбито 66 медійників. 10 із них загинули під час виконання професійних обов’язків — 4 були громадянами України, 6 — іноземцями, які приїхали висвітлювати російсько-українську війну. 

Ще 56 українських медійників загинули, захищаючи країну як учасники бойових дій та внаслідок російських обстрілів та катувань.

 

Фото - Жар.info

Загалом із 24 лютого 2022 року росіяни здійснили понад 500 злочинів проти журналістів та медіа. Журналісти регулярно потрапляють під російські обстріли, їх атакують з безпілотників, крім того росіяни викрадали та катували медійників.

Ця виставка – вияв солідарності з медійниками, які борються за правду, ризикуючи власним життям.

Дізнатися більше про загиблих медійників можна з 11 серпня до 12 вересня у Хмельницькому за адресою вул. Проскурівська, 40 (неподалік парку імені Тараса Шевченка).

 
Фото - Жар.info

Організатори: Український ПЕН, Інститут масової інформації, Центр прав людини ZMINA, Національний музей Революції Гідності, Премія імені Георгія Ґонґадзе.

Виставка понад рік мандрує українськими містами. Її вже побачили у Харкові, Тернополі, Полтаві, Києві, Боярці, Вінниці та Одесі.

Liked the article?
Help us be even more cool!