ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові журналістку "Ґрат" не пустили на судове засідання

07.04.2021, 17:39
Фото - Sora Shimazaki from Pexels
Фото - Sora Shimazaki from Pexels

Регіональну кореспондентку видання “Ґрати” в Харкові Ганну Соколову не допустили 7 квітня на засідання до Чугуївського міського суду Харківської області.

Про це вона повідомила ІМІ.

Журналістка хотіла потрапити на судове засідання у кримінальній справі по обвинуваченню мешканця Харківщини Ерванда А. в умисному знищенні або пошкодженні майна газовидобувної компанії, підпалі дверей Харківської ОДА та у погрозі або насильстві щодо працівника правоохоронного органу.

Недопуск прессекретарка суду Анна Сєднєва аргументувала забороною судді Оболєнською С. через карантинні обмеження.

“Перед засіданням я перевірила новини на сайті суду, про нові карантинні обмеження там не писали. Об 11:30 я зателефонувала прессекретарці суду Анні Сєднєвій та в приймальню судді Оболєнської, попередила, що планую відвідати засідання як журналістка. Мені відповіли: дякуємо, що попередели, зараз дізнаємось, чи відбудеться засідання. Згодом Анна перетелефонувала і сказала, що суддя Оболєнська не дозволяє мені бути присутньою. Я поцікавилася причиною. Анна відповіла, що через карантин”, - розповіла Ганна. 

Журналістка приїхала, але судова охорона її не пустила. У приймальні судді Ганні відмову пояснили новим розпорядженням судді. 

“Я приїхала, охорона не пустила мене, посилаючись на те, що я не учасниця процесу. Я перетелефонувала в приймальню судді, мене попросили почекати, поки “щось вирішать” щодо мене. Потім мені зателефонували і сказали, що мене таки не пустять, посилаючись на нове розпорядження голови суду, яке опублікували, поки я чекала. Розпорядження, в якому, як я розумію, не йдеться про заборону допуску і навіть є згадка про дотримання публічності”, - розповіла Ганна Соколова.

Журналістка планує написати дисциплінарну скаргу на суддю.

Як повідомляв ІМІ, 23 березня журналістку Аліну Кондратенко не пустили на засідання Печерського районного суду міста Києва щодо обрання запобіжного заходу ветерану Владиславу Гранецькому-Стафійчуку (Сорду) за події на акції під Офісом президента.

26 березня журналістку медійного проєкту Watchers.Media Аліну Кондратенко та кореспондента УНІАН Дмитра Хилюка не пустили на засідання Печерського районного суду міста Києва. На засіданні суду обирався запобіжний захід активісту Роману Ратушному за підозрою в хуліганстві під час акції протесту під Офісом президента 20 березня. Відмову аргументували карантинними обмеженнями й відсутністю журналістів у списку. Натомість пустили журналістів 5 каналу, 1+1, інтернет-видання “Ґрати”, НСТУ, 4 каналу.

30 березня журналістку медійного проєкту Watchers.Media Аліну Кондратенко не пустили на засідання Дарницького районного суду міста Києва, аргументувавши відмову карантинними обмеженнями. На засіданні розглядалася справа стосовно двох обвинувачених у викраденні та вбивстві активіста й учасника Самооборони Євромайдану Черкаської області, журналіста Василя Сергієнка.

Liked the article?
Help us be even more cool!