ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістку Watchers.Media не пустили на засідання Дарницького райсуду

30.03.2021, 17:46
Фото – Sora Shimazaki from Pexels
Фото – Sora Shimazaki from Pexels

Журналістку медійного проєкту Watchers.Media Аліну Кондратенко не пустили 30 березня на засідання Дарницького районного суду міста Києва, аргументувавши відмову карантинними обмеженнями.

Про це вона повідомила ІМІ.

За її словами, на засіданні розглядалася справа стосовно двох обвинувачених у викраденні та вбивстві активіста й учасника Самооборони Євромайдану Черкаської області, журналіста Василя Сергієнка.

“Судовий охоронець спершу записав на листочок мої ініціали та назву видання і пішов до кабінету судді з колегії. Повернувшись, він сказав, що у зв’язку з карантинними обмеженнями мене не допустять до засідання, оскільки я не учасниця судового процесу. Я попросила покликати секретарку судді. Вона зі свого боку сказала: “Приходьте, коли завершиться карантин, а зараз не можна”, – розповіла Аліна. 

Водночас журналістка зазначила, що клопотання щодо її участі в засіданні вона не подавала, оскільки раніше її допускали на засідання Дарницького райсуду без таких клопотань.

Як повідомляв ІМІ, 26 березня журналістку медійного проєкту Watchers.Media Аліну Кондратенко та кореспондента УНІАН Дмитра Хилюка не пустили на засідання Печерського районного суду міста Києва. Відмову аргументували карантинними обмеженнями й відсутністю журналістів у списку. Натомість пустили журналістів 5 каналу, 1+1, інтернет-видання “Ґрати”, НСТУ, 4 каналу.

23 березня журналістку Аліну Кондратенко не пустили на засідання Печерського районного суду міста Києва щодо обрання запобіжного заходу ветерану Владиславу Гранецькому-Стафійчуку (Сорду) за події на акції під Офісом президента.

У Печерському райсуді м. Києва ІМІ порадили надіслати офіційний запит.

Liked the article?
Help us be even more cool!