ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові журналістів не пустили партійну конференцію

27.09.2021, 10:02
Фото - Fotolia/wellphoto/DW
Фото - Fotolia/wellphoto/DW

У Харкові 25 вересня журналістів та спостерігачів не допускали на конференцію партії “Блок Кернеса – Успішний Харків”, на якій відбувалося висунення кандидата на дострокові вибори міського голови 31 жовтня. Проти деяких була застосована фізична сила, повідомляє RegioNews.

Партійна конференція пройшла у концертному залі “Україна”, під яким зібралося багато журналістів різних харківських видань. 

За даними видання, акредитація на цей партійний захід відбувалася тільки 20 вересня протягом всього чотирьох годин, після чого нікому з журналістів не дали можливості акредитуватися.

Видання пише, що організатори конференції пускали в зал тільки “своїх” журналістів. Усіх інших представників преси та громадських організацій до зали не пропускали невідомі чоловіки спортивної зовнішності та представники охоронної фірми “Бріг”.

Зокрема, в зал не пустили журналіста та оператора видань “Госпром” та “Правовий контроль”. Також не був допущений офіційний спостерігач від громадської організації “Центр контролю виборчих програм”. При цьому до журналістів програми “Цена вопроса” і “Госпром” застосували фізичну силу.

Журналісти викликали поліцію та написали заяву про перешкоджання професійній діяльності журналістів і перешкоджання здійснення виборчого права. Заяви були зареєстровані в органах правопорядку.

Керівник департаменту преси та інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко на прохання журналістів забезпечити дотримання їхніх прав відповів, що нічим не може допомогти, оскільки це не міський захід, а партійний.

На самій партконференції кандидатом на посаду міського голови Харкова висунули в.о. міського голови Ігоря Терехова, але, пише видання, журналісти так і не змогли поставити йому питання. Також журналістам не дали можливість задати свої питання Терехову і після його виходу з концертного залу. Терехов відмовився відповідати на питання, сів в автомобіль і відразу поїхав. Традиційного брифінгу для ЗМІ після конференції також не було.

Як повідомляв ІМІ, 13 травня 2021 року в Харкові охоронці в.о. міського голови Ігоря Терехова напали на журналіста інтернет-видання RegioNews Іллю Колтунова під час спроби поставити посадовцю запитання.

17 травня журналіст RegioNews Ілля Колтунов звернувся до Київського районного суду Харкова зі скаргою на дії Національної поліції, яка не відкрила кримінального провадження за його заявою про напад 13 травня охорони в.о. міського голови Ігоря Терехова.

Liked the article?
Help us be even more cool!