ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові суд залишив у СІЗО колаборантку, яка поширювала пропаганду РФ

Київський районний суд Харкова продовжив на 36 діб тримання під вартою для колаборантки, яка поширювала газети "Харьков Z" та "Комсомольская правда".

Відповідну ухвалу виніс Київський районний суд Харкова, пише "Думка".

Суд розглянув клопотання слідчого УСБУ в Харківській області про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо уродженки міста Ізюм Харківської області, яку підозрюють у колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, підозрювана обіймала посаду начальника відділу поштового зв’язку №6 АТ "Укрпошта" в місті Ізюм. До 1 квітня 2022 року російська армія окупувала Ізюм, росіяни почали утворювати "органи влади". Зокрема, "тимчасова військово-цивільна адміністрація" окупантів утворила комунальне підприємство "Пошт Ізюма".

Після цього в місті невстановлені особи організували редакцію, підготовку та публікацію газет "Харьков Z" та "Комсомольская правда" з матеріалами на підтримку Росії, її окупаційної адміністрації, збройних формувань.

Завданням КП "Пошта Ізюма" серед іншого було поширення серед населення пропагандистських газет "Харьков Z" та "Комсомольская правда".

Під час тимчасової окупації міста Ізюм Харківської області, наприкінці травня 2022 року, підозрювана добровільно погодилася на призначення на посаду директорки відділу поштового зв’язку №6 КП "Пошта Ізюма". На посаді жінка отримувала, зберігала та поширювала серед жителів міста Ізюм та Ізюмського району (окрім міста Балаклія та смт Борова) через відділення КП "Пошта Ізюма" пропагандистські газети "Харьков Z" та "Комсомольськая правда".

Вивчивши матеріали справи, суд ухвалив клопотання слідчого задовольнити, продовжити щодо підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній установі "Харківський слідчий ізолятор" у межах строку досудового розслідування на 36 днів, до 18 серпня 2023 року, без визначення розміру застави.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року Служба безпеки України затримала в Ізюмі (Харківська область) працівницю одного з відділень Укрпошти, яка під час окупації розсилала пропагандистські російські видання. 

Liked the article?
Help us be even more cool!