ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові молодики напали на журналістів, що знімали сюжет про будівництво дороги

02.11.2020, 10:46
Фото – kh.depo.ua
Фото – kh.depo.ua

У Харкові 30 жовтня невідомі молодики виштовхали групу журналістів з місця проведення відеознімання та намагалася вибити з рук камери й мобільні телефони. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє "Depo.Харків" та Відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Інцидент стався, коли журналісти намагалися зняти сюжет про будівництво дороги через територію торговельного центру "Барабашово".

До поліції звернулася журналістка регіонального відділу одного з центральних телеканалів із заявою про те, що вона разом зі своєю й іншими знімальними групами прибула на парковку, розташовану поблизу супермаркету на вулиці Шевченка, для висвітлення процесу будівництва дороги.

Як повідомляє поліція, журналісти перебували у вільній від огорожі зоні, були одягнені в кепки та жилети з написом "Преса" і відповідними бейджиками та вели свою професійну діяльність. 

"У цей час до знімальних груп підбігли близько десятка молодиків і поштовхами відтіснили групу журналістів у бік супермаркету. Журналісти показали редакційні посвідчення, повідомили про здійснення професійної діяльності, але група чоловіків почала виштовхувати представників ЗМІ з місця проведення відеозйомки", – йдеться в повідомленні поліції.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п'яти років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років або без такого.

Вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння вказаного злочину, та їхнього затримання.

Водночас, як повідомили "Depo.Харків" в адміністрації торговельного центру, близько півтора десятка невідомих, які назвалися охоронцями будівництва дороги через ТЦ "Барабашово", напали відразу на дві знімальні групи.

Liked the article?
Help us be even more cool!