ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові колишній співробітник театру закликав Росію відкривати другий фронт – СБУ

У Харкові 57-річний чоловік, колишній співробітник одного з театрів міста поширював в інтернеті матеріали, де виправдовував збройну агресію Росії проти України та визнавав її правомірною.

Про це повідомив речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Він зазначив, що з театру чоловіка звільнили саме за підтримку ідеї "русского мира" та його проросійські настрої.

"Для популяризації протиправних матеріалів інтернет-агітатор використовував сторінку у "Фейсбук" та забороненій в Україні російській мережі "Однокласники". Зловмисник поширював публікації, у котрих стверджувалось, що Україна стала розсадником міжнародного тероризму, а діюча влада знищує власне населення та обстрілює українські міста. Також він підтримав думку, що відмова від Новоросії привела до війни та закликав агресора відкривати другий фронт", – зазначив речник ГУ СБУ у Харківській області.

Під час обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронці знайшли мобільний телефон із пропагандистськими матеріалами, заборонену символіку та друковані видання з нацистською та комуністичною символікою.

Співробітники СБУ повідомили йому про підозру в публічному використанні символіки комуністичного, тоталітарних режимів, у також у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України.

Фото – СБУ

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності очільниці окупаційного “міністерства освіти Запорізької області” в тимчасово захопленому Мелітополі (Запорізька область) Олені Шапуровій, яка змушує школярів співати гімн РФ. 

Liked the article?
Help us be even more cool!