ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка змушує школярів співати гімн РФ

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності очільниці окупаційного “міністерства освіти Запорізької області” в тимчасово захопленому Мелітополі (Запорізька область) Олені Шапуровій, яка змушує школярів співати гімн РФ. Про це СБУ повідомила у своєму телеграм-каналі.

За даними слідства, Шапурова добровільно пішла на співпрацю з ворогом одразу після захоплення Мелітополя. Тоді вона очолювала один з міських коледжів і однією з перших підтримала російських загарбників.

За це, пише СБУ, її призначили до складу місцевої окупаційної адміністрації РФ, де вона очолила “освітню” сферу.

“На цій “посаді” вона виконує завдання Кремля щодо “переформатування” роботи місцевих навчальних закладів за російськими “стандартами”. Для цього зловмисниця розпорядилася знищити українські підручники та повністю “переписати” освітню програму з історії нашої держави на користь окупантів”, – зазначає спецслужба.

Крім того, Шапурова змушує вчителів разом зі школярами співати гімн країни-агресора під час “навчального” процесу, а також під час відзначення “пам’ятних” дат РФ.

За тотальну русифікацію українських шкіл у тимчасово окупованій частині Запоріжжя вона отримала в Кремлі “орден дружби” від російського президента Володимира Путіна.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки вона перебуває на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!