ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині судитимуть інформаторку, яка за ідею передавала в телеграм позиції ЗСУ

Харківська обласна прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно 37-річної жінки за фактом передання росіянам даних про розташування українських військових для послаблення оборони Харкова. 

Обвинувачена “працювала за ідею”, гроші від РФ вона не отримувала, повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури. 

За даними слідства, мешканка селища Докучаєвське Харківської області свідомо приєдналася до закритого телеграм-каналу, який контролюється російськими спецслужбами, і саме туди вона надсилала дані. Вона приховано знімала місця розташування Сил оборони та військової техніки дорогою на роботу в селище Рогань, де вона працювала медичним співробітником. 

Обвинувачена. Фото – Харківська обласна прокуратура

Вся інформація, яку жінка передавала в чат, стосувалася населених пунктів, які розташовані в ближньому передмісті Харкова, і атаки на ці локації послабили б оборону міста. 

Фігурантку судитимуть за несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

На вирок жінка очікує, перебуваючи під вартою. Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ затримала в Харкові інформатора Федеральної служби безпеки Росії, який намагався передати окупантам бойові позиції Patriot.

Liked the article?
Help us be even more cool!