ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ГУР заявили, що отримали доступ до серверів міноборони РФ

Кіберфахівці ГУР МО України провели успішну спецоперацію проти Росії – у результаті атаки вдалось отримати доступ до серверів міністерства оборони РФ.

 Про це повідомила пресслужба ГУР.

"Тепер українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало МО РФ, а також – масивом секретної службової документації російського міністерства війни", – розповіли в розвідці.

Там пояснили, що йдеться про накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші документи з-понад 2 тис. структурних одиниць міноборони Росії.

"Одержана інформація дозволяє встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок. Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів МО РФ, а ще заступників, помічників, спеціалістів – усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою "бюрократъ", – додають у ГУР.

Зокрема, у розпорядженні воєнної розвідки України, наприклад, опинилася службова документація заступника міністра оборони РФ – Іванова Тимура Вадимовича. 

"Цей заступник Шойгу відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною", – пояснюють в українській розвідці. 

Liked the article?
Help us be even more cool!