ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції винних у нападі на Charlie Hebdo засудили на терміни від чотирьох років до довічного

17.12.2020, 10:21
Фото – Марі Вільямс / AFP
Фото – Марі Вільямс / AFP

У Франції суд визнав винними в злочинах, пов’язаних з тероризмом, 14 людей, які були фігурантами справи про напад у 2015 році на сатиричний журнал Charlie Hebdo і єврейський магазин.

Таке рішення суд Парижа ухвалив 16 грудня, повідомляє Радіо Свобода.

Перед судом постали підозрювані спільники вбитих нападників, яких обвинувачують у фінансуванні тероризму, членстві в терористичних організаціях та постачанні зброї.

Французько-турецький громадянин Алі Різа Полат, який відіграв центральну роль у підготуванні терактів, був засуджений до 30 років тюремного ув’язнення за співучасть у злочинах, пов'язаних з тероризмом.

Серед 14 засуджених була Хаят Бумеддін, партнерка одного з нападників, якого вбили поліцейські безпосередньо під час атаки.

Бумеддін стала однією з трьох підозрюваних, засуджених заочно. Її засудили до 30 років ув’язнення. Вважається, що Бумеддін усе ще жива і переховується від міжнародного розшуку. Представники прокуратури назвали її “принцесою Ісламської держави”.

Максимально суворе покарання – довічне ув'язнення – призначено одному з головних підозрюваних, Мохаммеду Бельхусіну, який вважається ідейним натхненником нападу. Втім, його засуджено заочно, тому що він також зміг утекти до Сирії і, за непідтвердженими даними, вважається загиблим, повідомляє DW.

Решту обвинувачених засудили до менш тривалих тюремних термінів від чотирьох років. У шістьох з них суд не побачив терористичних мотивів, що допомогло домогтися пом'якшення вироку.

Загалом перед судом у справі про напади постали 14 підозрюваних, троє з них – заочно. Всі особи, присутні в суді, були засуджені за свою роль у наданні підтримки у вчиненні нападу.

Як повідомляв ІМІ, 2 вересня 2020 року в Парижі (Франція) розпочався суд над 14 особами, які звинувачуються в причетності до нападу на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в січні 2015 року.

1 вересня 2020 року журнал Charlie Hebdo знову надрукував карикатури на пророка Мухаммеда, через які редакція стала мішенню джихадистів у 2015 році.

Терористичний акт у редакції Charlie Hebdo стався 7 січня 2015 року. Внаслідок нападу озброєних ісламських бойовиків загинули 12 осіб, 11 було поранено.

Напад вчинили брати Саїд і Шериф Куаші, яких убили 9 січня під час спецоперації французької поліції.

Через кілька годин після теракту в редакції Сharlie Hebdo Амеді Кулібалі, який підтримував зв'язок з братами Куаші, поранив з пістолета 32-річного чоловіка за 10 кілометрів на північний захід від Парижа.

Liked the article?
Help us be even more cool!