ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції оголосили остаточний вирок нападникам на редакцію Charlie Hebdo

26.10.2022, 10:23
Фото - Reuters
Фото - Reuters

Апеляційний суд Парижа залишив чинним вирок нападникам на редакцію французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo у 2015 році. Таке рішення суд ухвалив 20 жовтня, повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

Так, Алі Різа Полата засуджено до довічного ув’язнення за співучасть у теракті, а Амара Рамдані до 13 років в’язниці за змову зі злодіями під час нападу на редакцію.

В Комітеті захисту журналістів привітали такий вирок. “Цей вердикт є важливим нагадуванням злочинцям-екстремістам, що вони не матимуть останнього слова і що їхні спроби придушити свободу преси не матимуть успіху”, - заявив представник CPJ у Європі Аттіла Монґ.

Як зазначає Комітет, Полат і Рамдані були єдиними підсудними, які оскаржили вирок 2020 року, за яким 14 людей було визнано винними.

Як повідомляв ІМІ, 16 грудня 2022 року у Франції суд визнав винними в злочинах, пов’язаних з тероризмом, 14 людей, які були фігурантами справи про напад у 2015 році на сатиричний журнал Charlie Hebdo і єврейський магазин. Винних засудили на терміни від чотирьох років до довічного.

Терористичний акт у редакції Charlie Hebdo стався 7 січня 2015 року. Внаслідок нападу озброєних ісламських бойовиків загинули 12 осіб, 11 було поранено.

Напад вчинили брати Саїд і Шериф Куаші, яких убили 9 січня під час спецоперації французької поліції.

Ісламське терористичне угруповання Аль-Каїда взяло на себе відповідальність за напад.

Через кілька годин після теракту в редакції Сharlie Hebdo Амеді Кулібалі, який підтримував зв'язок з братами Куаші, поранив з пістолета 32-річного чоловіка за 10 кілометрів на північний захід від Парижа.

Liked the article?
Help us be even more cool!