ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У фейсбуці поширюють фейк про полтавську журналістку, що вона є маніяком

18.01.2022, 11:32
Фото – фейсбук Дарини Синицької
Фото – фейсбук Дарини Синицької

У Полтаві в місцевих групах у соціальній мережі “Фейсбук” поширюють фейк про журналістку видання “Полтавщина” Дарину Синицьку. З акаунту, який має ознаки бота, пишуть, що журналістка – маніяк, який видає себе за дівчину. 

Про це журналістка повідомила представниці ІМІ в Полтавській області та написала про ситуацію на своїй фейсбук-сторінці.

“Якийсь ідіот або фігурант моїх розслідувань розіслав з бота в купу полтавських груп повідомлення, про те, що я чоловік, який видає себе за жінку, що нібито ходить до дівчаток у туалети, бо я маніяк”, – написала вона.

Журналістка попросила скаржитися на пост і на сторінку автора допису. 

У коментарі представниці ІМІ Дарина Синицька розповіла, що такі дописи про неї, найімовірніше, пов'язані з її професійною діяльністю. Але з якими саме матеріалами – їй сказати важко. 

“Скоріше за все, це пов'язане з моєю журналістською діяльністю. Але там всюди через ботів дописи, тому важко щось сказати. Через які матеріали – не знаю, не відстежувала”, – сказала вона

Синицька зазначає, спочатку такі дописи невідомий писав у телеграмі, потім перейшов у фейсбук.

Журналістка повідомила, що звернеться до кіберполіції щодо ситуації.

Як повідомляв ІМІ, 13 листопада 2019 року правоохоронці повідомили про підозру мешканцю Полтави в погрозі насильством журналістці інтернет-видання “Полтавщина” Дарині Синицькій. Повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345-1 КК України.

За даними слідства, у травні 2017 року за статтю, розміщену в інтернеті, полтавець Андрій Князєв надіслав журналістці текстове повідомлення з погрозою насильства, а також розмістив допис із такими погрозами у своєму обліковому записі у фейсбуці.

Під постом Князєва у фейсбуці журналістці Дарині Синицькій погрожували зґвалтуванням і зникненням безвісти Руслан Зарубін, Віталій Солоній і Данило Плахов. Заклики до розправи над журналісткою вони залишили під постом Андрія Князєва. Андрій Князєв звинуватив Дарину Синицьку в поширенні особистої інформації активістів.

Причина погроз, які журналістка отримала в соцмережі, – її публікація про події біля арки “Газетного ряду”. Кримінальне провадження щодо цього інциденту тричі закривали.

29 липня 2020 року Октябрський районний суд Полтави призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки з іспитовим терміном на один рік мешканцю Полтави, який погрожував насильством журналістці інтернет-видання “Полтавщина” Дарині Синицькій.

Liked the article?
Help us be even more cool!