ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавцю, який погрожував зґвалтуванням журналістці, повідомлено про підозру

14.11.2019, 10:37
Фото – loyer.com.ua
Фото – loyer.com.ua

Правоохоронці повідомили 13 листопада про підозру мешканцю Полтави в погрозі насильством журналістці інтернет-видання “Полтавщина” Дарині Синицькій. 

Як повідомляється на сайті прокуратури Полтавської області, за результатами судової лінгвістичної, семантико-текстуальної та психологічної експертиз полтавцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345-1 КК України.

За версією слідства, у травні 2017 року за статтю, розміщену в інтернеті, полтавець надіслав журналістці текстове повідомлення з погрозою насильства, а також розмістив допис із такими погрозами у своєму обліковому записі у фейсбуці.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні, яке проводить слідчий відділ Полтавського відділу поліції ГУ НП в області за процесуального керівництва Полтавської місцевої прокуратури, триває.

Як зазначає представниця ІМІ в Полтавській області, зрушення щодо експертиз відбулися після того, як журналістка під час виступу на парламентських слуханнях 6 листопада привернула увагу керівника Національної поліція України Ігоря Клименка до цього інциденту.

Перед цим справу тричі закривали і відкривали знову. Одна із проведених експертиз показала, що журналістка не дістала жодних емоційних стресів та інших негативних наслідків.

На своїй сторінці у фейсбуці Дарина Синицька повідомила, що днями мала зустріч у кабінеті прокурора з погрожувачем Андрієм Князєвим у присутності слідчого.

“Після оголошення підозри справу передадуть до суду (тут теж обіцяють не зволікати). Рішення прийматиме суддя. Наполягатиму на тому, щоб Князєв визнав провину і не отримував реального покарання. Цивільний позов заявляти не буду. Той пообіцяв публічно вибачитися”, – написала журналістка.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2017 року журналістці інтернет-видання “Полтавщина” Дарині Синицькій користувачі фейсбуку Руслан Зарубін, Віталій Солоній і Данило Плахов погрожували зґвалтуванням і зникненням безвісти. Заклики до розправи над журналісткою вони залишили під постом Андрія Князєва. Андрій Князєв звинуватив Дарину Синицьку в поширенні особистої інформації активістів.

Причина погроз, які журналістка отримала в соцмережі, – її публікація про події біля арки “Газетного ряду”. Кримінальне провадження щодо цього інциденту тричі закривали.

Liked the article?
Help us be even more cool!