ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Полтави умовно засудив чоловіка, що погрожував насильством журналістці

31.07.2020, 13:00
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

29 липня Октябрський районний суд Полтави призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки з іспитовим терміном на один рік мешканця Полтави, який погрожував насильством журналістці інтернет-видання “Полтавщина” Дарині Синицькій. 

Про це представниці ІМІ в Полтавській області повідомила Дарина Синицька.

Цим же рішенням суд визнав мешканця Полтави Андрія Князєва винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.345-1 КК України.

Як розповіла журналістка, раніше між нею і Князєвим була домовленість: він у суді вибачається і не отримує покарання. 

“Формат “вибачився - вільний” підійшов би для першого року. Але оскільки він брехав, коли давав покази і справу двічі закривали, зокрема, через його слова, то я вирішила, що до суду “полюбовно” вирішувати не буду”, - зазначила вона. 

“Якщо за рік він не порушить закон і буде виконувати умови (відмічатися у дільничного, не виїжджати за межі країни тощо), то цю судимість він погасить. Якщо ж ні, то може реально сісти у в'язницю”, – розповіла Дарина Синицька.

Як повідомляв ІМІ, 13 листопада 2019 року правоохоронці повідомили про підозру мешканцю Полтави в погрозі насильством журналістці інтернет-видання “Полтавщина” Дарині Синицькій. Повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345-1 КК України.

За даними слідства, у травні 2017 року за статтю, розміщену в інтернеті, полтавець Андрій Князєв надіслав журналістці текстове повідомлення з погрозою насильства, а також розмістив допис із такими погрозами у своєму обліковому записі у фейсбуці.

Під постом Князєва у фейсбуці журналістці Дарині Синицькій погрожували зґвалтуванням і зникненням безвісти Руслан Зарубін, Віталій Солоній і Данило Плахов. Заклики до розправи над журналісткою вони залишили під постом Андрія Князєва. Андрій Князєв звинуватив Дарину Синицьку в поширенні особистої інформації активістів.

Причина погроз, які журналістка отримала в соцмережі, – її публікація про події біля арки “Газетного ряду”. Кримінальне провадження щодо цього інциденту тричі закривали.

Liked the article?
Help us be even more cool!